Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üretimin Kalbi Türkoğlu OSB’de Sanayi üretimine tam destek!

Türkoğlu OSB Yönetimi olarak,

Türkoğlu OSB Yönetimi olarak, 2024 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye’de 15’inci büyük ekonomiye sahip Kahramanmaraş, ilk 10’a girmek için mücadele veriyor. Şüphesiz bu mücadelenin en büyük pay sahiplerinden birisi de Türkoğlu ilçesi. Çünkü üretimin kalbi burada atıyor. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un halka dokunan hizmetleri, sanayileşmenin gelişmesi için gösterdiği gayret, yerel yönetim ve sanayici işbirliği Türkoğlu’na hızlı bir gelişim yaşatıyor. Şimdiden Türkoğlu’na yapılan yatırımların sonucu olarak ilçede işsizlik sıfırlanmış durumda. Hatta diğer ilçelerden işçi alımı yapılıyor.

Türkoğlu’nu sanayinin merkezi bir ilçe yapma konusundaki kararlı tutumuyla Kahramanmaraşlıların takdirini toplayan Türkoğlu Belediye Başkanı ve Türkoğlu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu ilçesi olarak, 3 Organize Sanayi Bölgesi ve 12 bin çalışanı ile ülkemize ve şehrimize büyük katkılar sağlamaktayız. Sanayi üretimine destek vererek, ülke ekonomisine katma değer sunmanın yanı sıra istihdam olanakları da sunuyoruz. Sürekli gelişen ve büyüyen OSB alanlarımızla, kalıcı üretim ile ülkemizin sanayi sektörüne destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IN GIDA MERKEZİ TÜRKOĞLU OLDU”

Türkoğlu’nda tüzel kişiliği yeni oluşturulan Gıda İhtisas OSB’ye yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Başkan Osman Okumuş, şöyle konuştu: “Gıda İhtisas OSB’ye Fatih Mehmet Erkoç’un döneminde başladık. Çobantepe ve Hacıbebek mahallelerimizin arasında 800 dönüm alan üzerinde faaliyet gösterecek. Aslında Gıda İhtisas OSB için 121 hektar talep ettik. Ancak bazı bölgelerin arkeolojik site alanı olmasından dolayı gerekli ifraz işlemleri yapılarak 800 dönümlük alanı OSB’ye katabildik. Burada yaklaşık 80 tane işletme kapasitesi var ve tamamıyla faaliyete geçtiğinde yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlamasını bekliyoruz. Gıda İhtisas OSB’de dondurma, biber, tarhana ve baharat üreticileri, hazır yenmek fabrikaları, şekerlemeciler, pastacılar ve unlu mamul üreticileri, Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı diğer gıda sanayi ve alt sektörleri ile yeni yatırımcılar yer alacak. OSB kuruldu. Yönetim kurulu üyeleri belirlendi, müteşebbis oluşturuldu. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, YKOB, Türkoğlu Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat ve Dulkadiroğlu’ndan da birer tane müteşebbis alındı. Yani OSB tüzel kişiliği oluşturuldu. Artık Kahramanmaraş’ın gıda merkezi Türkoğlu oldu, diyebiliriz.”

“TÜRKOĞLU’NDA GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRDİK!”

Türkoğlu’ndaki sanayileşme hamlesiyle kırsaldan kente göçün durduğunu hatta kırsala doğru göç başladığına dikkat çeken Okumuş, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sanayileşmeyle kırsaldan şehir merkezine olan göçü de durdurdu. Sanayicilerimizle toplantı yaptık. Bütün köylere servis koyduk. Türkoğlu’na en uzak yerleşim yerimiz 25 kilometre. Biz de 25 kilometrenin içinde kalan bütün yerleşim yerlerimizin grup yollarını sıcak asfaltla kapladık. Şu anda fabrikalardan bütün köylere servis gidiyor. Fabrikada çalışan vatandaşlarımız servislerine binip fabrikaya geliyor, 8 saat çalıştıktan sonra geri köyüne gidiyor. Köyde hem hayvancılığını yapıyor hem de bağına bahçesine bakıyor. Tabi köylerde biz spor tesisleri, parklar, bahçeler, yollar, parkeleri de yapınca vatandaş Türkoğlu’na göç etmiyor. Çünkü mahallerimizde her türlü hizmeti yapıyoruz. Bir şeye ihtiyacı olmuyor ki Türkoğlu’na göçsün. Şimdi Türkoğlu, nüfusu en fazla artan ilçemiz. Şu anda 80 bin nüfusumuz var ve bunun sadece 18 bini Türkoğlu ilçe merkezinde yaşıyor. Geri kalan vatandaşlarımız kırsalda yaşamını sürdürüyor. Yani sanayileşme, alt ve üst yapı hizmetleriyle bu göçü tersine çevirdik” dedi.