Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rusya’da Parmağı Kesilme Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kalan Çocuk, Türk Doktorların Mikro Cerrahi Operasyonu ile Kurtarıldı”

Rus hekimlerin tırnak enfeksiyonu nedeniyle kesme kararı aldığı 10 yaşındaki Çeçen kızı Umisha Lakhieva, Türkiye’de tedavi edildi. İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde gerçekleşen mikrocerrahi operasyon sonucunda enfekte parmak kurtarıldı. Umisha’nın tedavi süreci 1 ay sürdü.

Rus hekimlerin tırnak enfeksiyonu

İSTANBUL, – Tırnağında enfeksiyon belirtisi olan ve durumun ilerlemesi sonucunda Rus doktorların parmağının alınması yönünde tavsiyede bulundukları 10 yaşındaki Çeçen hasta Umisha Lakhieva, Türkiye’ye gelerek tedavi gördü. Yaklaşık bir ay boyunca alınan tedavi sürecinde Türk doktorlar Lakhieva’nın parmağını bir mikrocerrahi operasyonla kurtardılar.

Çeçenistan kökenli ve Rusya’da yaşayan 10 yaşındaki Umisha Lakhieva, parmağından geçen enfeksiyonu durduramadı. Şeytan tırnağı olarak bilinen sağlık sorunu, çocuğun parmağını kendi eliyle kesmeye çalışmasına rağmen çözülemeyince enfeksiyon ciddi hale geldi. Parmak şişmesi hastanın en büyük yakınması oldu. Ayrıca iyileşmeyen hastalıkta akıntı ve renk değiştirme olan siyahlaşma belirtisi de eklendi. Hastanın durumu ailesinin dikkatini çekti ve acilen bir Rus hastaneye başvurdu. Başarısız ilaç tedavisinin ardından kızının durumu kötüleştiğini söyleyen doktorlar Lakhieva ailesine parmağın amputasyonunu önerdi. Aile tüm bunları kabul etmeyi reddetti ve Türkiye’de tedavi seçeneğini araştırdı.

İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde küçük Umisha’nın tedaviye alındı. Öncelikle enfekte parmağı temizlendi ve ölü dokular yok edildi. Yaklaşık 4 saat süren bir operasyonla Lakhieva’nın parmağı minimum bir aylık başarılı tedavi sonrasında kurtarıldı.

Operasyonun ayrıntıları hakkında bilgi veren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Profesörü Dr. Yakup Çil, elinde bulunan parmanın kurtarma sürecini kolaylaştırmak için kasık dokusundan yararlandıklarını anlattı. Bu süre zarfında mikroskop kullanılarak hassasiyetle işlemler yapıldı. Herhangi bir komplikasyon geçirmedi ve hastanedeki bir aylık tedavisinden sonra doku nakli başarılı oldu ve parmağı kesilme tehlikesi tamamen ortadan kaldı. Prof. Dr. Çil, hem çocuk hem de yetişkin hastalar için bu tür bir operasyonun ciddi tecrübe ve yetenek gerektirdiğini belirtti.

Lakhieva, “Tırnağa yaptığım müdahale enfeksiyonun başlamasına neden oldu ve durum hızla kötüye gitti. Hatta vücuduma yayılırsam, enfeksiyon daha da kötüye gitme şansına sahipti. Hekimlerin operasyonu dolayısıyla parmağımın kesilmesi gündeme gelmedi. Yakup Hoca ile tedavi sürecinde bulunmak ve parmağımı iyileştirmeye yardımcı olmak için çok şanslıyım,” dedi.

Umisha’nın annesi Zarema Lakhieva, “Eğer hastanede yapılan prosedür olmasaydı, çocuğumun parmağı kesilmek durumunda kalacaktı. Şimdi parmağı kurtarıldı ve estetik cerrahi ameliyatı planlanıyor,” ifadelerini kullandı.