Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Almanya’dan gelen öğrenciler yeni bir kültürü deneyimlemenin keyfini çıkarıyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ALMANYA’NIN OBERHAUSEN BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ‘KARDEŞ ŞEHİRLER ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI’NA, EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR. GEÇEN SENE TÜRK ÖĞRENCİLERİN OBERHAUSEN’DA KONUK EDİLDİĞİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE, BU YIL ALMANYA’DAN GELEN 10 ÖĞRENCİ VE 2 LİDER, İKİ HAFTA BOYUNCA KENTTE KONAKLAYACAK.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ALMANYA’NIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Almanya’nın Oberhausen Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’na, ev sahipliği yapıyor. Geçen sene Türk öğrencilerin Oberhausen’da konuk edildiği değişim programı çerçevesinde, bu yıl Almanya’dan gelen 10 öğrenci ve 2 lider, iki hafta boyunca kentte konaklayacak.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde iki hafta boyunca Mersin’de konaklayacak olan yabancı öğrenciler kentin tarihinden mimarisine, sosyal faaliyetlerinden gastronomisine varıncaya kadar yeni bir kültürü deneyimleme imkanı bulacak. Değişim programı çerçevesinde öğrencilerin gezi adresinin ilk durağı Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köy’ü oldu. Mersin’e özgü yöresel lezzetlerden olan sıkma ve gözlemenin tadına bakıp hamur açmayı deneyen öğrenciler, daha sonra Darısekisi’ni gezerek hatıra fotoğrafı çekildi. 22 Temmuz’da başlayan öğrenci değişim programının 5 Ağustos’ta sona ereceğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda tercüman olarak görev yapan Ufuk Şahingöklü, “Programı Almanya’dan gelen 12 kişilik bir grubun yanı sıra, 10 Türk öğrencimiz ve liderimizle birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

Değişim programının, kalıcı dostluklar edinmenin yanı sıra, misafirlere kültürel değerleri anlatmanın güzel bir yolu olduğunu da ifade eden Şahingöklü, “Misafirlerimize gastronomimizi, tarihimizi, kültürümüzün önemli yerlerini tanıtıyoruz. Aynı zamanda sanat ve spor etkinliklerimiz oluyor. Darısekisi Örnek Köyü’ndeki etkinlikte misafirlerimiz, yöreye özgü sıkma ve gözleme yapmayı denediler” diye konuştu.

İlerleyen günlerde Gastronomi Konağı’nda yöresel ürünlerle lavanta distilasyonu, mum yapımı, humus yapımı gibi kültürel deneyimleri de paylaşacaklarını kaydeden Şahingöklü, program sayesinde çok güzel dostluklar edinildiğini belirterek, “Sadece bir uçak bileti alarak yabancı bir ülkeyi gezme imkanınız oluyor. Çocuklarımızın gittikleri yerlerde, her bir ailenin mutfağını tanıma imkanları da oluyor” şeklinde konuştu.

Öğrenci değişim programı sayesinde kültürel geziler yapıp, kalıcı dostluklar edindiğini anlatan Tuğçe Aydoğan, “Geçen sene, Oberhausen kentini ziyaret etmiştik. Bu yıl kentimizde yapılan programda deniz etkinlikleri ve partiler düzenliyoruz. Program sayesinde dilimiz gelişiyor. Bu yüzden bizim açımızdan çok iyi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.