Şu sıcak yaz aylarında İlçemiz merkez ve mahallelerinde haftada yaklaşık 15 tane düğün yapılıyor, bu vesile ile yetişebildiğimiz yetişemediğimiz genç çiftlerimize ömür boyu mutluluklar dileriz.
Dostlarımız, tanıdıklarımız, hısım ve akrabalarımız., Evlatlarına yuva kurmak için yoğun bir düğün telaşı içerisinde koşturmaya devam ediyorlar. Onlara da kolaylıklar diliyoruz.
Andırın halkının en belirgin özelliklerinden birisi de Düğün ve Cenazelere katılıp., (Tanısın, tanımasın) düğünü hayırlamak, Cenaze sahibine ise başsağlığı ve taziyelerini iletmek en başlıca görevleri arasında olduğunu bilir.
Çünkü bu insani durumlar karşısında son derece hassas olan Andırın “lı hemşehrilerimiz , eğer yapılan bir düğün, yada cenaze programına bazı nedenlerden dolayı katılamamışsa bile. O düğün sahibi yada Cenaze yakınları ile karşılaştığında büyük bir mahcubiyet duyacağını çok iyi bilir.
Konumuza dönecek olursak, başta da ifade ettiğiniz gibi, yazılmalı mı? Yazılmamalı mı? derken; Düğün Nişan davetiyelerine IBAN NUMARASI koyulması.
Bu belki ilk etapta yanlış anlaşılabilir, mesela şöyle düşünülebilir, (Yahu arkadaş, ben yakınlarımı, dost ve arkadaslarımı mutlu günümde yanımda olsun istiyorum, para pul için yapmıyorum.) Karşı taraf ise; (arkadaş iyi güzel, ama Şehir dışındayım, yada uzak bir yerde, bende istiyorum katılmak ama olmuyor, en azından bir IBAN numarası olsa, evlenecek, yuva kuracak gençlerimize küçükte olsa bir katkı sağlamak istiyorum, zaten programa katılabilsem, buna gerek yok..)
Bu aralar İlçemizde onlarca düğün programı oluyor, insanlarımız yetişmekte oldukça güçlük çekiyor, Rahmetli Fazlı Kadir’in (rahmet diliyoruz) bir sözü vardı. “Artık düğünlere yetişemiyorum, yövmiyeci tuttum.” Ne diyelim..
YAZILMALI MI ? YAZILMAMALI MI ?