Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesinde Akdeniz Meyve Sineği ile Biyoteknik mücadele amacıyla Andırın’lı Çiftçilere mücadele Tuzak dağıtımı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, Narenciyede Akdeniz Meyve Sineği (AMS) zararlısı ile Biyoteknik mücadele kapsamında, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, İlçemizde Narenciye bahçelerine asılmak üzere Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçilere %50 hibe destekli mücadele tuzak dağıtımı gerçekleştirildi.
Akdeniz meyve sineği; dünyada en tahripkar meyve zararlılarından biri olarak kabul ediliyor. 200 den fazla konukçusunun bulunduğu, diğer meyve sineklerine göre serin iklim bölgelerine daha kolay uyum sağladığı ve daha hızlı çoğalan ve karantinaya tabi ve ihracatta toleransı sıfır olan zararlı, son yıllarda Akdeniz Bölgesinde yetiştirilen bazı meyve türleri için büyük risk oluşturmaya başladığı belirtildi.
Andırın’da risk altında bulunan başlıca konukçuları Şeftali/Nektarin, Narenciye, Elma ve Nar bahçeleri olan larvalar yumurtalarını meyve kabuğu altına ovipozitörleri ile açtıkları deliğe bırakırken, konukçusu olduğu meyvelerin etli kısmında beslenerek meyvede yumuşama ve çöküntü meydana getiriyor.
Akdeniz Meyve Sineği ile feromon tuzaklar vasıtasıyla yapılacak mücadeleyle, ilaçlı mücadelenin önüne geçilecek ve dolayısıyla da meyvelerde daha az kalıntı bırakılacağı öğrenildi.
Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından tuzaklarla ilgili çiftçilere teknik bilgiler aktarıldı.