Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenlerden arama kurtarma tatbikatı

Andırın’da gönüllü öğretmenlerden oluşan

Andırın’da gönüllü öğretmenlerden oluşan arama kurtarma ekibi Şehit Uzm. Onb. Ahmet Bıçakçı parkında arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB-AKUB), Andırın İlçesi Şehit Uzm. Onb. Ahmet Bıçakçı parkında  arama kurtarma eğitimi için deprem tatbikatı yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren ve gerçeğini aratmayan  tatbikatta  senaryo gereği arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirildi. Tatbikat  sonunda tüm personelin göreve hazır olduğu görüldü.

AFAD ekiplerinin desteğiyle MEB AKUB ekipleri deprem sonrası enkazda kalan kişilerin kurtarılması senaryosunu gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma birim lideri Muhammet Kılıçsallayan, teorik bilgilerin tatbikat alanında yapılan uygulamayla değerli hale geldiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB-AKUB) Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Kılıçsallayan tatbikat sonunda gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Milli Eğitim Bakanlığımız 2017 yılında talimatla daha sonra 2021 yılında genelgeyle MEB Arama kurtarma Birimlerinin kurulmasını istedi. Tamamen gönüllü öğretmenlerden oluşan birimimiz şuanda bakanlığımızda 2 taşrada 81 olmak üzere toplam 83 teşkilatla faaliyet gösteriyor. İl merkezinde Kahramanmaraş’ta teşkilatlanmamızı tamamlamıştık bu süreçte. İlçelerimizde de birimlerimizin olması gerekiyordu. Bugünde bu hafta Andırın’da 48 saat 6 gün devam eden arama kurtarma eğitimimizin son günü. Bunu da arkadaşlarımız  aldıkları eğitimin uygulamasını yaptılar. Tatbikatla bir senaryo gereği bu tatbikatla uygulama yapacaklar. En kaz üzerinde çalışmalarını yapacaklar, baştan sona olay yerine intikal ihbar almayla başlayıp, olay yerine intikal, olaya müdahale, yaralı, ceset çıkartma ve enkaz işaretlemesi dediğimiz enkazdaki gerekli işaretlemeleri yaparak eğitimlerini sonlandırmış olacaklar. Türkiye’miz biliyorsunuz afet ülkesi, yani afetlere hazırlıklı olmak için Bakanlığımız en büyük insan meblağı olan Milli Eğitim Bakanlığındaki insan kaynağını, öğretmen kaynağını bu şekilde kullanmak istiyor. 6 Şubat depreminde de bizler MEB-AKUB olarak aktif görev aldık. 20 bin kahraman öğretmenimiz gönüllü ama bu çok önemli gönüllülük esasına dayalı çalışıyoruz biz. Arkadaşlarımız eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Bir taraftan olası afet durumunda veya acil bize, Milli Eğitim Bakanlığı personeline MEB-AKUB’a ihtiyaç duyulduğunda sahada olmak üzere eğitimlerimizi tamamlıyoruz. 6 Şubat depremlerinde dediğim gibi 20 bin kahraman öğretmenimiz görev aldı. Enkazda çalışılıpta tutun, çadır kurulumu, sosyal destekler, aş evlerinin kurulumu, çadır kentler, konteynır kentlerin kurulumu ve yönetimini ki hala biz yapıyoruz Milli Eğitim Bakanlığı olarak. Bu alanda çok önemli insan kaynağının kullanılması noktasında biz gönüllüler teşkilatı olarak milli eğitim bakanlığı her daim göreve hazırız diyoruz. Faaliyetin amacının birlikte hareket etmek, ekip ruhunu geliştirmek, personelin direnç ve dikkatini canlı tutmak olduğunu ifade eden Kılıçsallayan afetsizde günler diliyoruz” dedi.