Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2000 Yılından Önceki Binalar Yıkılmalı mı? Bakan Özhaseki Açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde yaşanan deprem riskine dikkat çekerek, kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

2000 yılından önce yapılan binaların tamamının riskli kabul edilebileceğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2000’den sonra deprem yönetmeliğinin değiştiğini belirtti.

Yapılan açıklamalara göre, Özhaseki,

Müteahhitlerin ya da evini yaptıranların zemin etüdünü doğru tespit ettiği takdirde yapılan evlerin sağlam kabul edilebileceğini dile getiren Özhaseki, “2000’den önce yapılan evlerimizin tamamını değiştirmemiz, dönüştürmemiz lazım” dedi.

Özhaseki’nin vurguladığı önemli noktalardan biri de, başkent ve çevresinde bulunan 25-40 yıllık binaların acil bir şekilde değişmesi gerektiği oldu. Bu konuda açık bir çağrıda bulunan Bakan Özhaseki, her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. “Parti ayrımı yapmaksızın, herkesi kucaklayarak birlikte hareket etmeliyiz” diyen Özhaseki, depremin partilere, dinlere, inançlara bakmadan herkesi etkileyebileceğine dikkat çekti ve bu nedenle herkesin kentsel dönüşüm sürecine destek olması gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, konuşmasında geçmişte yaşanan acı tecrübelerden de örnekler verdi. Hatay’da 7 yıl önce gittiğini ve o zaman Hatay’ da kentsel dönüşüm projelerinin önünde engellerin konulduğunu belirterek Kahramanmaraş üssü depremlerinde Hatay’da binlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bu durumun bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Bakan Özhaseki, önlemlerin alınması için tüm paydaşları harekete geçmeye çağırdı.