Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜRKOĞLU İLÇESİNDE KURSİYERLERİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin emeklerini sergiledikleri etkinlik, Millet Meydanı’nda kurulan çadırlarda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Sergide, kursiyerlerin özenle hazırladıkları el emeği ürünler büyük beğeni topluyor.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçe Halk

Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, sergiyi ziyaret ederek Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sergiyi gezen Kaymakam Mercan, kursiyerlerin binbir emek ve gayretle ortaya koyduğu ürünleri hayranlıkla inceledi. Farklı kurslarda eğitim gören kursiyerler, emeklerini sergilemenin memnuniyetini yaşıyor.

 

 

 

Kaymakam Mercan, sergilenen ürünlerin ziyaretçiler tarafından oldukça beğenildiğini belirterek, “Hanım kardeşlerimizin gerek çalışma hayatlarında gerekse ev işlerinde göstermiş oldukları başarıları zaten biliyorduk. Şimdi burada sergi ile birbirinden farklı alanlarda da el becerilerinin olduğunu ve gayet profesyonel şekilde çalışmalar gerçekleştirdiklerini görmüş olduk. Umarım kendilerini göstermiş oldukları bu sergi sayesinde yeni bir hobi ya da yeni bir meşgale olmaktan öte daha profesyonel anlamda bu ürünleri değerlendirerek ülke ve ev ekonomilerine yeni bir kaynak oluştururlar. Hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum,” dedi.

 

Türkoğlu Kaymakamlığı’nın katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis edilen çadırda, usta öğrenciler ve kursiyerler el emeği ürünlerinin satışını yapmaya başladı. Birbirinden güzel el emeği ürünlerin sergilendiği bu çadır, tüm vatandaşları bekliyor.

 

DEPREMZEDE KÜÇÜK KURSİYER YAĞMUR PARLAK: “ANNEMLE BİRLİKTE YAPTIK”

 

6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından evleri yıkılan ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzedeler, Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslarda hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

 

Bu kursiyerlerden biri de 10 yaşındaki Yağmur Parlak.

 

Yağmur, Halk Eğitim Merkezi’nin gelecekte açacağı kurslara devam etmeyi düşündüğünü ve aile ekonomisine katkıda bulunmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti.