KİRİŞCİ; ESNAFLARIMIZLA VATANDAŞLARIMIZLA İSTİŞARE İÇERİSİNDEYİZ

Tarım Orman Komisyonu Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Köy Garajında esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Kirişci; “Eksiklerimizi, noksanlarımızı, yapılanları yapılması gerekenleri, vatandaşlarımızla ve esnaflarımızla istişare ediyoruz” dedi. Beraberinde Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dereli, Halit Orhan, Yusuf Kökünüz, Enver Kılıç, Onikişubat […]

Tarım Orman Komisyonu Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Köy Garajında esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Kirişci; “Eksiklerimizi, noksanlarımızı, yapılanları yapılması gerekenleri, vatandaşlarımızla ve esnaflarımızla istişare ediyoruz” dedi.
Beraberinde Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dereli, Halit Orhan, Yusuf Kökünüz, Enver Kılıç, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Akpınar, İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mihriban Kılınç, Belediye Meclis Üyesi Adayları Ali Ceyhan ve Furkan Aktemur, ile birlikte esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya gelerek 31 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren Tarım Orman Komisyonu Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Köy Garajı esnafları ile bir araya gelerek hasbihal etti.

YAPILANLARI VE YAPILMAYANLARI VATANDAŞLARIMIZDAN DİNLİYORUZ

Esnafın sorunlarını dinleyen Kirişci, seçim döneminin verimli geçtiğini söyledi. 31 Mart’tan sonra sorunların öncelik sırasına göre çözüme kavuşturulacağını söyledi.
Kirişci, Açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Biliyorsunuz ki büyük bir deprem yaşadık. Bu büyük depremin de üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Ve bu süre zarfında eksiklerimizi, noksanlarımızı, yapılanları yapılması gerekenleri, bütün bunların hepsini vatandaşlarımızı birebir dinliyoruz. Parti olarak bizim en büyük gücümüz sürekli sahada olmamız. Sürekli vatandaşların yanında yer almamız ve vatandaşlarla hemhal olmamızdır. Bugün de burada hem il başkanımız var, hem ilçe başkanımız var, gençlik kollarımız, kadın kollarımızdan, bütün ana kadememizden ve diğer organ olan kardeşlerimiz var. Hep birlikte esnaflarımızı bu manada ziyaret ediyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz. Eksiklerimizi, noksanlarımızı onlardan alıyoruz. Bu bölgede özellikle birkaç grup esnafımız var. Bu esnaf bir kısmı gıda toplantıları. Bir kısmı hal esnafı. Bir kısmı da diğer faaliyette bulunan esnaflarımız bunlarla ilgili de farklı çözümlerimiz var.” dedi.

İŞYERLERİ TOKİ MARİFETİYLE YAPILACAK

“Büyükşehir belediyemizin kendine ait olduğu için özellikle hal esnafıyla ilgili oradaki inşa ve ihya süreci büyükşehir belediyesinin Hayrettin Başkan’ın bu başlattığı süreci inşallah 31 Mart sonrası Fırat Görgel Başkanımız koltuğa oturduğunda bunu devam ettirecektir.” Diyen Kirişci, Burada diğer illerde bir uygulamayı da gerçekleştirdik. Onu gerçekleştirdiğimizde 119 bağımsız bölümden oluşan ve de burada gıda toptancıları olarak bilinen kardeşlerimizin onların TOKİ marifetiyle bu iş yerlerinin yapımı hadisesini Özhaseki Bakanımızın son ziyaretinde bunun müjdesini vermişti. Ve bu çerçevede de bu 119 iş yeri iki yılı ödemesiz, on yıl ödemeli ve TOKİ’nin kendi yapacağı iş yerleri olarak vatandaşlarımıza inşallah teslim edilecek. ” ifadelerini kullandı.
ESNAFLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ
Kirişci, “Bizim ta başından beri uyguladığımız yerinde dönüşüm. Orada da kendi iş yerleriyle ilgili tıp konutlarda olduğu gibi kendi iş yeriyle ilgili hem kendisinin koyacağı hem de bizim verdiğimiz imkanlarla buradaki iş yerlerini dönüştürme imkanları var. Elbette depremin faturası büyük. Ölçüsü çok büyük. Ama biz Kahramanmaraşımızın burada esnaflarımızın bu sorunlarını çözerken örneğin şurada hemen güneyde otogarımızın yanında 400 yataklı acil durum hastanesini de yapmayı ihmal etmiyoruz. Ve onu da hani bunların hiçbiri bir lütuf değil. Bu şehrin ihtiyaçları olan, bu yapılması gereken hizmetler. Yani bir taraftan kalıcı konutlar, iş yerleri, köy evleri yapılırken öbür taraftan da örneğin sağlık alanında buradaki hemen yanı başımızdaki hastaneden söz ettik. Karşımızda da Önsel var. Önsende de bir şehir hastanesiyle ilgili çalışmamızdan bahsettim. Dolayısıyla elimizi çekmemiz mümkün değil. İlçe belediyemizle birlikte uyumlu çalışmaları çerçevesinde şehrin daha hızlı ayağa kalkacağını hepimiz inanıyoruz. Daha süratli, daha hızlı. Bu iş yerleridir. Konutlar sosyal donatılardır. Kadınlarımızın, gençlerimizin ihtiyacı olan alanlardır. Bunlardan da yine aynı şekilde vatandaşlarımızın bunları da istifadesine sunacağız. ”

KALICI KONUTLAR VE KALICI İŞYERLERİ

Vatandaşların en çok talep ettiği konuların başında tıp konutlar, kalıcı konutları ve kalıcı işyerleri geldiğini belirten Kirişci; “Merkezdeki Sanayi Sitesi veyahut da Kuyumcukent gibi yine esnaflarımızın onların haklı olarak talepleri onlara ilişkin çözümlerimiz de çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Tabii ki barınak konusu, barınma konusu, insanların başını sokacak bir yer konusu, Konteyner kentten sonra artık kalıcı konutlarda, köy evleriydi. Bunları da altı Şubat’ta Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a geldiğinde 9289 konutun ve köy evinin anahtarlarını da dağıttık. Ama bunlara biz yetmez diyoruz. Çünkü yapılan konuklarımız var. Bir de yapılacak olanlar var. Örneğin Dulkadiroğlu’nda. Burası Onikişubat ama. Dulkadiroğlu’nda. işte Doğukent’tir. Güneşevler’dir. Kocabaş konağıdır. Buralarla ilgili 7 bin tane mesela TOKİ’ye konut yapılması, yaptırılması hususunu yine bakanımız geldiğinde kendilerinden rica etmiştik. Onlar mesela hayata geçiriliyor. Tabii bunların benzerleri yatırımlar da var ama yine önceki gün Gençlik Spor Bakanımız geldi. Burada Kahramanmaraş’ımız için çok elzem olan çok ihtiyaç duyulan gençlik ve spor adına büyük bir öyle söyleyelim. İçinde stadyumu, olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezleri, sporcularımız için kapalı spor salonları ve bütün sosyal donatıların olduğu yaklaşık bugünkü maliyette 2,5, 3 milyar lirayı bulacak bir projeni ifade etmişti. Sözünü aldık. Işte Kredi Yurtlar Kurumu’muzun yurtları var. Okula üniversiteye yüz yüze eğitim için bu yurtlar çok önemli. Bunların ihalesi TOKİ tarafından yapıldı. Daha hızlı yapılsın diye. İnşallah konutlarımız da bu sosyal donatılarımız da 31 Mart sonrası da belediye başkanlarımızın çabalarıyla insanlarımızı her alanda dokunulmuş olacak. Esnafımıza dokunulacak caddede yürüyen Ayşe teyzemize, Ali amcamıza, Ahmet’imize, Mehmet’imize, Fatma’mıza, herkese dokunmuş olacak. Bu bir süreç, amaç bu süreç hızla ilerlettiğimizi de özellikle vatandaşlarımıza aracılığınızla belirtmek isterim.” dedi.

Exit mobile version