Kepez’den ata sporuna tesis desteği

KEPEZ BELEDİYESİ, TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ'NİN DÜZENLENDİĞİ ER MEYDANI GİBİ HAYATA GEÇİRDİĞİ VARSAK GÜREŞ SAHASI'NIN ÇİM EKİMİ TAMAMLANDI.

Kepez Belediyesi, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin düzenlendiği er meydanı gibi hayata geçirdiği Varsak Güreş Sahası’nın çim ekimi tamamlandı.

Yörük kültürüyle bilinen Antalya’da, ata sporu yağlı güreş çok seviliyor. Bu sevgi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ‘başpehlivanlık’ başarısını Antalya’ya getiriyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, son yıllarda finalde en çok Antalya’dan başpehlivanlar güreşiyor. Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye, Hasan Tuna gibi efsane başpehlivanların çıktığı Antalya’ya, aktif olarak güreş hayatlarını sürdüren Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil gibi isimler de başpehlivanlık heyecanı yaşattı. Kepez Belediyesi de, şehre yağlı güreşteki başarısına uygun bir tesis kazandırdı.

“Kepez’den başpehlivanlar çıkacak”

Yağlı güreşlerin çok sevildiği Varsak bölgesine güreş sahası inşa edildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Varsak bölgesine sözü olan güreş sahası, sadece ata sporu güreşe özgü bir tesis olacak. Varsak Güreş Sahası’nda, hem güreş organizasyonu düzenlenebilecek hem de pehlivanlar antrenmanlarını yapabilecek. Bu tesis, aynı zamanda Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, Antalya’ya başpehlivanlık heyecanı yaşatacak pehlivanların yetişmesine katkı sağlayacak.

Varsak sakinleri de, Ramazan Bayramı’nda düzenledikleri yağlı güreş etkinliğini artık parklarda değil, Kırkpınar er meydanı gibi bir alanda gerçekleştirebilecek.

“Çim işlemi tamamlandı”

Ata sporu güreşin gelişmesine, yaşatılmasına katkı sunacak olan Varsak Güreş Sahası, Aktoprak Mahallesi Şehit Bülent Alkan Caddesi’nde 5 bin 517 metrekare alana inşa edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan güreş sahasının 627 koltuklu betonarme kapalı tribünü bulunuyor. Tesisin seyirci kapasitesi, portatif tribünlerle artırabilecek. Kapalı tribünün altında ise hakem ve soyunma odalarıyla, lavabolar bulunuyor. Tesisin, genişliği 70 metre, uzunluğu 80 metre olan çim sahasının büyüklüğü 2 bin metre kareden oluşuyor. Yüklenici firma, güreş sahasının betonarme, karkas imalatları, ince işçiliği ve cevre düzenleme çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Tesisin, çim sahası da yapıldı. İş makinelerinin yardımıyla, tesviyesi ve sulama alt yapısı yapılan sahaya çim ekildi.

“Antalya’ya yakışan bir tesis”

Başkan Hakan Tütüncü de açıklamasında, ata sporu güreşin gelişmesine ve geleceğin başpehlivanlarının yetişmesine katkı sağlayacak olan Varsak Güreş Sahası’nı, önümüzdeki aylarda güzel bir yağlı güreş etkinliğiyle hizmete açacaklarını söyledi.

Antalya’ya, yağlı güreşteki başarısına yakışır bir tesis yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Yağlı güreş şehrimizde çok seviliyor. Antalyalı pehlivanlar, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde önemli başarılara imza atıyor. Yağlı güreşe yoğun ilginin olduğu bir şehre, Kırkpınar er meydanı gibi bir saha yakışır dedik ve Varsak Güreş Sahası yaptık. Artık kentte, güreş organizasyonları futbol sahalarında, park alanlarında değil, Kırkpınar er meydanı gibi bir tesiste düzenlenecek. Geleceğin başpehlivan adaylarımız güreş sahamızda antrenmanlarınıda yapabilecek. Umarım, Varsak Güreş Sahamızda, zaman içerisinde Recep Gürbüz, Cengiz Elbeye gibi efsane başpehlivanlar yetişir” açıklamasını yaptı.

Tütüncü, güreş sahasında düzenleyecekleri Geleneksel Varsak Yağlı Güreşleri’nin, yağlı güreşte önemli bir etkinlik olacağını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version