Gerek kırsal mahallelerde gerekse de merkezi mahallelerde farklı plan ve projelerle Başkan Sarıaltun, gelişen ve çağa uygun şehir mimarisi ile de depreme dayanıklı İmar planlarını uygulamaya koyuyor.
İlçe’yi Adeta cazibe merkezi haline çeviren Başkan Sarıaltun rahat bir yaşam tarzı için Yollar, Köprüler inşa ederken Sosyal yaşam ve kültürel etkinlikler kapsamında Festivaller, Şenlikler ile ilçe halkını sosyal hayata sevk etti. Ekonomi anlamında İlçenin Meşhur Cevizinin ilçe ekonomisine katkı sağlaması için Ceviz İşleme ve Paketle Tesisini hayata geçirdi. İlçenin Doğa Turizmine katkı sağlaması için Daz Seyir Terası, Mesire Alanları ile adeta ilçenin 4 tarafını Doğa Turizmine kazandırdı. Sosyal Yaşam alanları oluşturma noktasında ilçeye Kent Müzesi, Düğün Salonu, Sosyal Market, Sosyal Tesis kazandırırken Gençlere yönelik spor alanları, Yüzme Havuzları oluşturarak gençlerin spora teşvik edilmesini sağladı ve Sporun ve sporcunun her zaman yanında yer aldı. İlçe’nin rahat yaşamını sağlamak için İlçe’ye Doğalgaz kazanımı sağlayan ve birçok projelere imza atarak hizmette çağır aşan Çağlayancerit Belediyesi Başkan Hanifi Sarıaltun ile adeta destan yazıyor.
“BİZİM FELSEFEMİZ, ÜRETKEN BELEDİYECİLİK”
Değişen ve gelişen bir Çağlayancerit profili ile Başkan Sarıaltun belediye personeliyle de bir aile ferdi gibi, samimi ve mütevazi kişiliği ile Çağlayanceritlinin gönlünde taht kurmuş durumda. Kışın çetin geçtiği ilçede yollar sürekli açık bulunduruluyor. Çağlayancerit’in zor bir coğrafi yapısı olmasına rağmen Çağlayancerit Belediyesi tarafından hizmette aksama olmuyor ve vatandaşlar mağduriyet yaşamıyor.
Birçok projelere imza atarak hizmette çağır aşan Çağlayancerit Belediyesi Başkan Hanifi Sarıaltun, “Bizim bir felsefemiz var. MHP teşkilatımızın üretken belediyecilik felsefesi. Ve bu üretken belediyeciliğin icap ettiği hususları azami derecede için, hayata geçirmek için gerçekten canhıraş bir şekilde biz çalışıyoruz. Çalıştık, hala da çalışıyoruz” dedi.
“SÖZ VERDİK VE SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK”
Birçok projelere imza atarak hizmette çağır aşan Çağlayancerit Belediyesi Başkan Hanifi Sarıaltun; “Dolayısıyla ben seçim anında bahsettiğim halka arz ettiğim konuların yüzde seksen itibariyle hemen Ben hayat buldu. Nedir Çağlayan Cerit’in kalkınma enstrümanlarından, üç saç ayağı seçmiştik biz. Bunlardan bir tanesi ceviz ve elma başta olmak üzere meyvecilik. İkincisi hayvancılık, sıkma keçi peyniri ve kaymak, bal, tereyağı, yoğurt olmak üzere. Üçüncüsü de son anda hemen hemen ilk sıra geçmesi gereken konjonktür, coğrafya dikkate alındığında yayla turizmi. Yayla turizmi kalkınma enstrümanlarından da biri. Şimdi bu sahalardaki verdiğimiz sözler, yapacağımız halka arz ettiğimizde bazıları belki çok ütopik de bulunmuş olabilir. Biz Çağlayancerit ilçemize Projelerimiz hayata geçirdik ve ilçemize kazandırdık” dedi.
“ÇAĞLAYANCERİT’E CAN SUYU OLDU”
Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi’nde devam eden çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla hayata geçirilen Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi projesi ilçemize adeta can suyu olacak. Ceviz vadisine kazandırılacak bu endüstriyel tesis inşallah bu sezon hizmete açılacak. İlçemiz için son derece hayati önem arz eden bu tesisin hayata geçirilmesinde çok büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e tüm Çağlayanceritliler adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Çağlayancerit ilçe ekonomisinde önemli bir yeri olan cevizin katma değerini artırmayı hedefleyen Ceviz İşleme ve Paketleme tesisinin ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Sarıaltun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Akdere ve İstiklal Mahallelerimiz arasında yaklaşık 7 milyon lira civarında yatırım tutarı olan Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisimizi ilçemize kazandırdık. Tesisimiz, Çağlayancerit’in çok büyük bir problemi daha çözdü. Güzel ilçemiz Çağlayancerit, şu anda bir şantiye görünümünde. Ülkemizin zorlu şartlarında halkımızın refahı ve memnuniyeti için gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalardan kaynaklı halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. İnşallah çok kısa bir zamanda bu çalışmaları nihayete erdirip halkımızın istifadesine sunacağız” dedi.
“ÜZÜMLE CEVİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ”
Çağlayancerit’in kalkınması için Meyve, Hayvancılık ve Yayla Turizmine ağırlık verdiklerini, ilçenin Ceviz üretiminde ilçe ekonomisinde önemli bir yeri olan Cevizin Panetniti aldıklarını ifade eden Sarıaltun; “Şimdi biz Çağlayan Cerit Cevizi için Avrupa Birliği’nden patent aldık. Yani dolayısıyla burada büyükşehrimizin de tabii Hayrettin Bey’in de çok büyük katkısı olduğunun altını çizelim. Kendisi bizzat ilgilendi. Ve bizim cevizimiz şimdi hakikaten ulusal ve uluslararası piyasaya sofralık olarak sunuyoruz. Akabinde bunun türevleri, cevizin türevleri var. Biz üzümle cevizi birleştireceğiz Yani Pazarcık üzümüyle Çağlayancerit cevizini birleştirip bunun ceviz kimyasal sanayide kullanılan kabukları. Efendim cevizin kabuğu, kendi şeyi, iç kabuğu yine sanayide kullanılacak. Ondan sonra birtakım türevlerini ceviz, cezerye, sucuk, samsa, ceviz yağı, dolayısıyla insan hayatına o kadar faydalı olan bu mübarek ürünü biz Türkiye’de tek ürün olarak böyle bir hüviyete kavuşmuş ürün olarak daha da geliştireceğiz” dedi.
“İLÇEMİZ ADETA TURİZM CENNETİ OLDU”
Kahramanmaraş’ın Proje yapmada öncü ilçeler arasında yer alan Çağlayancerit Vizyon Projelerle adeta ihya oldu. Belediye Başkanı Hanefi Sarıaltun yapılan Projelerle kültür sanat, spor, eğitim alanlarında sosyal imkânları olmayan köylerdeki çocuklar, gençler ve kadınların istifade etmelerini amaçladıklarını Çağlayancerit’i metropol bir ilçe haline çevirdiklerini ifade etti.
Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Çağlayancerit’in sosyal ve kültürel hayatını da yansıtan Kent Müzesini de içinde barındıran çok amaçlı Turizm Kompleksi ile Çağlayancerit’in cazibe merkezi haline geldiğini turistlerin uğrak noktası olduğunu dile getirdi.
Başkan Sarıaltun, Çağlayancerit’in sosyal ve kültürel hayatını yansıtan Kent Müzesi, Çok Amaçlı Salon, Konferans Salonu, Kafeterya ve Yöresel Ürün Teşhir Salonunun da içinde bulunduğu Turizm Kompleksi hakkında; “İlçemizin ihtiyaç duyduğu ve yakın çevremizde de olmayan bir hizmeti ilçemize kazandıralım istedik. Ve bunun adına da Turizm Kompleksi dedik. Bir kısmı hazır olan Belediye Sosyal Tesislerimizde proje tadilatı yaparak önemli işlere imza attık. Bu projemizi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) sunduk. DOĞAKA da bu projeyi kıymetli buldu ve toplam maliyeti 2.2 milyon lirayı bulan Turizm Kompleksinin yüzde 75’lik maliyetini karşıladı. Projeye, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ve Kahramanmaraş Valiliğimizin de katkısı oldu. Bir kısmını da belediyemiz bünyesinden karşılayarak bu projemizi hayat geçirdik. Turizm Kompleksinde, Çağlayancerit’imizin yaşantısını, sosyal durumunu, hayat tarzını yansıtan yöresel müze de dediğimiz Kent Müzemiz var” dedi.
“ÇAĞLAYANCERİT’İN DÖRT BİR TARAFINDA MESİRE ALANI İLE SÜSLEDİK”
Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Çağlayancerit halkının yerleşim yerlerine ve su kaynaklarına yakın, kullanışlı olarak mesire alanlarına yönelik taleplerinin olduğunu ve Çağlayancerit Belediyesi bu taleplere cevap verdiklerini belirterek, “Halkın talepleri doğrultusunda mesire alanları için bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında mesire alanına uygun yerleri tespit ettik. Bunlardan ilkini Kale Mahallemizde Kırkgöz Mevkii dediğimiz yerde yapmak için kolları sıvadık ve ardından Kırkgöz Mesire Alanından sonra inşallah Boylu mesire alanı Akabinde Oruçpınarı Mesire Alanımız ilaveten Helete Mahallemizde Kızfatma dediğimiz bir bölge var. Adını iki tane asırlık çınar ağacından alan bu bölgede de mesire alanı projesini hayata geçirdik. Bu mesire alanlarımız ile Çağlayancerit’in dört bir tarafında mesire alanı ile halkımızın hizmetine sunduk. Biz, Çağlayancerit’te halkımızla iç içeyiz. Halkımızın yaşam memnuniyetini artırmak için çalışıyoruz. Tek gayemiz bu!”
“İLÇE ADETA ŞANTİYE ALANI GİBİ”
Çağlayancerit’te ulaşımdan altyapıya, enerji çalışmalarından okul ve spor komplekslerine, sulama kanallarından dere ıslahlarına kadar belediye, devlet yatırımları ve kalkınma ajanslarının koordineli çalışması sayesinde kış mevsimi öncesi Çağlayancerit adeta şantiye görünümünü andırıyor.
Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, yol konusunda çok hassas olduklarını belirterek ulaşıma her zaman öncelik verdiklerini söyledi. İlçe ekonomisiyle yolun bağlantılı olduğunu ifade eden Başkan Sarıaltun, “Devletimizin birçok kurumu Çağlayancerit’te cansiperhane bir şekilde hizmet veriyor. Yol konusunda çok hassasız. Çünkü ilçe ekonomisi ile yolun direkt bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden ‘yol medeniyettir’ sözünden hareketle tehlikeli ve o zor yolları aşmak için hummalı bir çalışma var. Bununla birlikte heyelan tehlikesi arz eden yerlerde duvar çalışmalarını tamamladık” dedi.
“DAZ SEYİR TERASI TURİZMİN CAN DAMARI”
Çağlayancerit’in kuzeyinde kalan ve Daz diye isimlendirilen bölgede 55 bin metrekarelik ‘Daz Seyir Terası’nı turizme kazandırdıklarını belirten Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, hali hazırda mevcut olan ATV taşıt yolu, bisiklet ve trekking yollarını Daz Seyir Terası ile entegre ederek alternatif turizm olanaklarını geliştirdiklerini söyledi.
Sarıaltun, “Bu amaçla DOĞAKA’ya Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sunduğumuz; ‘Daz Seyir Terası’ isimli projemiz 40 başvuru arasından Kahramanmaraş genelinde birinci, bölgede ise ikinci proje seçilerek destek almaya hak kazanmıştı ve projenin tamamlanması ile Turizmin can damarı oldu” dedi.
Başkan Sarıaltun, Daz Seyir Terasının Doğa Turizmcilerinin dikkatini çektiğini ifade ederek; “Daz Seyir Terası Projemiz, modüler bir yapıda olup, etap etap yapılarak makro bir proje haline geldi. Projemizde, Zorkun Deresi’nin bulunduğu vadinin iki yamacını da birbirine bağlayacak bir asma köprü var. Proje ortağımız Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalayarak bu işe koyulduk. Bu protokol kapsamında Daz bölgemizde yoğun bir şekilde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. ATV, bisiklet ve trekking yollarımız ile özellikle gençlerimizi, sporcularımızın, doğa tutkunlarının, Çağlayancerit’in doğal güzellerini görmelerine imkan sağladı. ATV, bisiklet ve trekking yollarımız, ilçe merkezindeki seyir terasımızdan başlayarak; Helete Mahallemiz, Ayranpınar ve Yaşil Yaylalarımızdan geçerek Alikocalar Bölgemizden yine ilçe merkezine kadar yaklaşık 70 kilometrelik bir parkurumuz var. Projemizin tamamlanmasıyla ilçemize büyük bir turizm altyapısı kazandırdık” dedi.
“DOĞALGAZ BENİM OLMAZSA OLMAZIMDIR”
Doğalgaz üzerine tez yaptığını ve Doğalgaz kendisi için olmazsa olmazımdır diyen Başkan Sarıaltun; “İlçe Merkezimizde hummalı çalışmalarımız sürüyor, Aydınlatma olsun kaldırım çalışmalarımız olsun her zaman halkımının hizmetindeyiz. İlçemize kazandırdığımız Doğalgaz sayesinde ilçemiz rahata kavuştu. Doğalgaz hakikaten çağdaş bir yakıt. Daha önceleri Çağlayancerit’e doğalgazın gelmesi hayal gibi gelirdi insanlara. Hatta ilk başta buna karşı bile çıkıyorlardı. Bizim insanımız Dokunmadan, görmeden ikna olmuyor. Bakanlıkla yaptığım görüşmeler sayesinde İlçem Doğalgaza kavuştu. Bakanlıktan hiçbir ütopik talebim olmadı. Bu kış inşallah ilçe merkezinin yaklaşık yüzde 65’i doğalgaz kullanıyor olacak. Biz de halkımız da bu hizmetlerin gelmesinden çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÇAĞLAYANCERİT’TE DOĞAN HER BEBEK BU YOLU DÜŞÜNÜR”
Malumunuz Çağlayancerit’e gelirken başka illerin sınırları arasından gelirsiniz bu da ilimiz ve ilçemiz adına çok utanç verici bir durumdur diyen Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, “Maalesef yılanhikayesine dönen Dulkadiroğlu- Çağlayancerit yolumuz var. Kahramanmaraş ile Çağlayancerit’in arasındaki kilometre bazında 45’e düşecek. Diğer il sınırlarına girilmeden Dulkadiroğlu ilçesinden Çağlayancerit ilçemize 45 kilometre ile geliş-gidiş yapılacak. Bu ne demek oluyor, Çağlayancerit’in ekonomisinin kalkınması oluyor. Burada Fabrikalarda çalışan onlarca insanımız var. Geçimleri nedeni ile Şehir Merkezine gidiyorlar. Bazıları ev bulamadığı için Çağlayanceritte ikamet ediyor. Bu da onlar için hem vakit kaybı hemde yol yorgunu düşüyorlar, mesafe 45 kilometreye düştüğünde ise bu sorun ortadan kalkacak. Bu nedenle Çağlayancerit’te doğan her çocuk bu yolu düşünür. Bizler seçim yatırımı değil halkın talebine göre hizmet ederiz ve etmeye de devam edeceğiz. Bu yol yapıldığında Ticari kapımızda açılmış olacaktır. Çünkü 110 kilometre mesafeyi biz ortalama 50 kilometreye düşürüyoruz. Dolayısıyla bizim Maraş’la bağlantımız tabii ki çok fazla. Maraş halk önderleri, sanayicisi, idarecileri, buradan işçi götürüyorlar. Düşünün her gün 250 kilometre onlarca dolmuşla, otobüsle fabrikalara çalışmaya gidiyorlar. Ve bu insanlarda zaten yolda pert oluyor adam. Verimlilik diye bir şey kalmıyor. Bizim burada işte 45-50 kilometre yolumuzu hayata geçirip iki tarafı düşündük. Ve biz dağları eritmektense alt tarafta zemin sert zeminden duvar örerek yaklaşık orada 2 kilometreye yakın bir yolumuzu duvar örmek suretiyle yaptık. Çok şükür depremde de zerre kadar bir zarar görmedi. Yine şeytanlar mevkimiz vardı. Çok kaza, heyelan çığ düşerdi oradan. Karşıdan gelen araç eğer yabancıysa birbirine girerlerdi. Mutlaka birbirini Bekleyerek geçerlerdi. Şimdi orası tabiri caizse çok meydan havaalanı gibi oldu. Oraya biz duvarla yol genişletmesi yaptık, rahatladık. Sadece orada eksik kalan işte Sayın Bakanımızı bunun için ziyaret edecektim. Menderes zamanında yapılmış ve bakanın da o konuda sözü vardı. Çünkü statüyü çok zayıflamış bir köprü. Aksu Köprüsü ve şeytanlar mevki dediğimiz ve onun aksları. Yaklaşık 1 kilometrede yol açısı var. Bu yolumuz tamamen Rahatlatıyor. Şimdi geliyoruz bizim Dulkadiroğlu’nu Çağlayancerit yoluna. Bunu 45-50 kilometreye düşürürken bunun sağ olsun işte 14 kilometresi, bu 14 kilometre, 20 kilometreye tekabül ediyor. Bu Ayvalı Barajı’na kadar olan kısım alt yapısı yapıldı. Şimdi üst yapı ve sanat yapıları da tamamlandı. Ama tabii ki konjonktür öyle oldu. İkinci etabı da hemen hemen 4 kilometre yukarısına kadar gelen ikinci etap kısmı vardı. Şimdi biz bunu açıkça söyleyeyim Yani seçim yakın diye biz bu hizmeti böyle düşünmüyoruz yani. Hizmet, halkın ihtiyacı olan neyse o yatırım yapılsın istiyoruz. Ve dolayısıyla biz sözünü de aldık aslında. Bu şeyde bunun ikinci etabı yapılacaktır. ihalesi Her şey hazır. Projesi, yolu, güzergahı her şeyi hazır. Ama maalesef 6. madde bizim canımıza okudu. Bir. İkincisi buranın en önemli yolu olan bu yolda yapılırsa zaten problem kalmıyor. 100 yıllık ulaşım sorunu çözülmüş oluyor. Tabi Deprem bizim hayallerimizi yok etti. 100 yıllık Çağlayancerit yol sorunu inşallah Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolu ile son bulacaktır” dedi.
“SOSYOLOJİK AYRIMI ORTADAN KALDIRDIK”
Göreve geldiği günden bu yana Kültür ve sanata çok önem verdiklerini ifade eden Başkan Sarıaltun, Çağlayancerit Belediyesi olarak, Ceviz Festivalleri, Engizek yayla festivali, Ayranpınar Festivali, Düzbağ organizasyonları gibi kültürümüze sanatımıza yönelik organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonlar da Kürt, Suni, Alevi gibi sosyolojik ayrımları ortadan kaldırdık. Sıfırladık ve halkımız bu durumdan oldukça mutlu. Bu bizim ilçemiz için en büyük kazanımdır” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM İHTİYAÇ, REZERVE ALANIMIZ YOK”
6 şubat depremleri ile ilgili konuşan Başkan Sarıaltun, “Çağlayancerit ilçemizde de Depremden büyük yara aldı ama ilçe merkezinde değil kırsal alanlarımız, köylerimizde evlerimiz yıkıldı. İlçe Merkezinde de eski binalarımız yerle bir oldu. Kahramanmaraş genel olarak ağır yara aldı. Bizde payımızı aldık. Lakin bize yurt dışından yardımlar geldi bizler isi o yardımları Kahramanmaraş’a yönlendirdik. Orası yerle bir diyerek bütün tırları oralara yönlendirdik ki yaramız daha da hafiflesin dedik. Çağlayancerit ilçemizde Kentsel dönüşüm bir ihtiyaçtır ama maalesef rezerv alanlarımız yok. Toplu konuta ihtiyacımız var ve bu noktada bir alan bularak 1700 bağımsız konut yapılacak ilçemize, bu da ilçemizi rahatlatacaktır. Rezerve alanlarımız çoğalırsa yer bulursak konutlarımızı da ileriki aşamalarda çoğaltırız. Şimdi tabii toplu konutu biz deprem öncesi çok gündeme getirdik. Buradaki kentsel dönüşüm ihtiyacı bu kentsel dönüşümü biz kendi belediye bünyesinde hayata geçirelim diye çok uğraştım. Fakat burada yeterli rezerv alan yok. Evet. Mevcut eski evleri yıkacaksın. Orada toplu konut alanı oluşturacağız Dolayısıyla onları biz baş edemedik. O başaramadım yani. Çünkü oraya gelmeden, depremden önce. Sonra biz iki tane rezerv alan tescil ettik. Toplu konut yapılsın diye yaklaşık 220 küsur tane konut ihalesine bakanlık çıktı. Toplu kolu idaresi çıktı. Şimdi bu kalıp tünel sistemiyle, teknolojik olarak ihaleye kimse girmiyor. Ve sonra da nedir bunun hikmet ilahisi dediğimde dediler ki bu teknoloji oraya kurmamız için işte kule kuracak bilmem vinçler şunlar bunlar bu konut saygı kurtarmaz en azından 500-600 tane konut olursa bu gelir dediler, maliyet kurtarmıyor. Giren onun için olmuyor. Sonra ben gittim toplu konut idaresiyle görüştüm. Bunu normal klasik ahşap alıp sistemlerinde kalıp sistemine döndürünce 122 tanesinin ihalesi çıktı. Adam geldi çizdi bir takım hafriyat hazırlıklarına başlarken pat diye zamlar böyle peş peşe gelince adam yaklaşık 1.5 milyon teminatını yakarak vazgeçti. Sonra deprem oldu. Şimdi deprem olunca da hamdolsun bizim burada zemin sıkıntımız fazla yok. Zeminimiz iyi. Fakat yine de yaklaşık 1.700 tane evimizin tekrar inşa edilmesi lazım. Allah rahmet etsin tabii kayıplarımız oldu. Evlerimiz yıkıldı, hasar gördü. Şimdi bakanlık yetkilileri buraya geldiler, hep geldiler, gittiler. AFAD’tan, tespiti noktasında, yer tespiti noktasında biz halkla böyle karar birliğine varamadık. Kulakları çınlasın, giden kaymakamımız Asım Bey’le defalarca değişik mahallelerde, köylerde toplantı yaptık. Halk geleneksel şeyden vazgeçmiyor. Diyor ki benim Evimin yerinde olacak diyor. Mutlaka orada olacak diyor. Ve teşkil eden yerlere gitmediler. Onun için de Çağlayancerit’te bu TOKİ’nin, AFAD’ın yaptığı köy evleri mesela şu anda 50-60 tanesi hazırlanıyor. 305 tanesi ihale oldu. Bunun 50-60 tanesi bu sene bakanlıkta ona göre talimat vermiş. Hızlı bir şekilde çalışılıyor. TOKİ 500’e yakın merkezde ev yapacak. 600’e yakın ev bağımsız daire ve daha ihalesi yapılmadı. Tabii ki bizim şunun için devletimiz de şöyle anlıyor. Hepiniz de öyle biliyorsunuz. Muhtemelen o ki Çağlayancerit’te hasarı yok başka. Yani biz de bunu çok fazla da yapmadık. Öne çıkarmadık. Mesela Pazarcık Gölbaşı Maraş Merkezi düşündüğümüzde evet. Hatta deprem günü gelen kendi arkadaşlarımızdan, MHP’li belediyelerden gelen tüm tırları ben Pazarcık Gölbaşı Maraş’a yönlendirdim. Çünkü oradaki zayiat daha fazla diye. Bizde o kadar buna rağmen de olmadı diyorum. Bunun için devletimizden biz çok acil, buranın kış şartları zor. Yani çadırla, konteynerle biz geçiştiremiyoruz yani, geçiştiremeyiz. İnşallah bu yıl çok kar bekliyorduk. Çünkü bizim bu sene anamdan emdiğimiz burnumdan geldi” dedi.
“İLÇEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU SU’DUR”
İlçenin adına ters olarak su sıkıntısı çektiğini ve bu noktada İlçe halkının hiç bir şey tanımadığını suçluyu Belediye olarak bildiğine dikkat çeken Başkan Sarıaltun; “Su düşünün ki Çağlayancerit’te çağlayanların olduğu yerde su meselesi çıkıyor yani. Ben şimdi KASKİ’ye Büyükşehir’e de bir şey diyemiyorum. Giden Ahmet Kavak Bey bizim arkadaşımız. Burada Akedaş’ı, Armadaş’ı, Kaski’yi bilmez vatandaş. Buranın sorumlusu olarak belediyeyi bilir. Bu konularda çok yıprandım. Bu konuda büyükşehrimize ufak bir sitemim var. Evet onlara da bir şey diyemiyorum yani. Yani onlar bu konuda biz yalnız bıraktı. Yap yalnız kaldık açıkçası. Su konusunda biz yalnız kaldık. Şimdi Düzbağı’nın suyu tabii ki şimdi orada bir Büyük bir ihale yaptı büyükşehir, altyapı ihalesi yaptık. Bunun içinde tabii ki ben istedim ki peyder böyle peyderpey etap etap yapılmasın. Alt yapı çok önemli bir şey. Yani aslında projelendireceksin. Bir hamlede 5-6 şey ne varsa. Bunun içinde Telekom’u var, armadası var, Akedaş’ı var, içme suyu var. Efendim var oğlu var yani. Şimdi hepsi bir anda yapılsın. Ama öyle görüyorum, olmuyor bu. Bir kurumunki hazır oluyor, diğeri hazır olmuyor, mecburen ya bekleyeceksin, ya yapacaksın. Biz su noktasında büyük sorunlar yaşıyoruz” dedi.
“BİZDE GÖREV İSTENMEZ, UYGUN OLAN YERE UYGUN OLAN İŞ YAPILSIN DERİZ”
Belediye olarak bütün işçilerle Başkan- işçi yaklaşımı değil de abi kardeş ilişkisi ile çalıştıklarını ve kendisinin bir sonraki dönem için ise MHP’de görev istenmez, uygun olan yere uygun olan iş yapılsın deriz o nedenle adaylık konusu ben bilmiyorum 2019’da ben aday olacağım demedim diyen Başkan Sarıaltun; “ MHP’li biri olarak öyle bir müracaatım da yoktu. Arkadaşlar böyle bir şeyi görüşmüşler ben de hatta o anda Ankara’daydım. Benim çocuklar Ankara’da. Ve burada da bağımız, bahçemiz var tabii. Böyle bir şey için elzem oldu. Yani bizim bir yetişme tarzımız da o birçok görev istemeyiz. Yani çok da iyi de istemeyiz. Uygun olan yere uygun olan insan, uygun olan iş yapısı deriz. Bu felsefeyi de biz şey yaptık. Benim bu konuda da şanssızlığımız bu dönem. Dediğim gibi hakikaten her felaket ilçemizin başına geldi. . Çok dik imkanlarla biz boğuşarak geldik. Büyük bir borç vardı. Belediyenin benden önceki belediye başkanı arkadaşlara yani şudur budur demiyorum ama şunu bilmemiz lazım. Çok rahat bir şekilde bir yönetim sergilemişler. Çok rahat. Arkasını önüne hiç bakmadan efendim nasıl olsa bu iş böyle gider diye. Şimdi şahitleri var. Bizim araçlar petrolden mazot almaya gidiyor. Çöp arabaları hariç veremeyiz başkanım diyorlardı. Lastikçiye gidiyorsun, iş makinemizin lastiği şey yapamıyorsun. Adam haklı. Sonra ben gittim. Onlara dedim ki kardeşim siz ne düşünüyorsunuz ya? Sen nasıl bir esnafsın ki Maraş’ta şimdi isim vermeyeceğim? Lastik satan firmaya, küçük bir belediyenin bu kadar borcu olur mu ya? Sen hiç mi söylemedin kardeşim bunu? Sen şimdi geliyorsun durmadan mektup yazıyor. Ajandayı alan geliyor buraya. Ve benim elemanım memuru oraya gittiğimde kapı bile açılmıyor. Almıyor. Çünkü çok borç yapılmış çok. Piyasa yükseliyor. Fakat ne garip şey ki aynı adamlar şimdi ya başkanım sizin elemanlar buraya gelsin diye telefon ediyor bana. Biraz da bize uğraşsın diyorlar. Çok şükür. Borcumuz yok” ifadelerini kullandı.
“SPOR’UN ÇÖZEMEYECEĞİ HİÇBİRŞEY YOK”
Spor’un içerisinde yıllarca yöneticilik ve belirli kademelerde görev yaptığını dile getiren Başkan Sarıaltun; “Biz hakikatten sporla ilgili de aslında çok mesafe aldık. Belediye adına biz burada mevcut bir spor kulübümüz vardı. Onu belediye spor kulübü yaptık. Şeref Eroğlu kıymetli başkanım, kıymetli kardeşim buraya el atacağım dedi. Burada yöresel spor faaliyetleri. İşte şalvar güreşi yapıyor. Karakucak bizim burada çok gider. Bireysel sporlarda efendim adli bizim olsun, güreş olsun, sevdiği şeyleri de hakikaten bura ön alabilir. İşte geçen Ankara’ya gittiğinde ziyaret ettim. Biraz lojistik destek alacağız. İşte minder şu bu. Çocuklarımızı o yöne yönlendireceğiz. Yüzme havuzunda yine böyle bireysel sporlarda dereceye girebilecek çocuklarımızın varlığını bekliyoruz inşallah. Ben Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’ndan fahri olarak uzun yıllar görev yaptım. Ben müstakil spor kulübüm var. Ankara’da, Ankara Görgü Spor Kulübü’nü biz kurmuştuk. Ve federasyonda uzun yıllar görev aldım. Tabii kurumdaki görevlerimizin yoğunluğu anlarda biz oradan feragat ederek iki tarafı yürüttük yani Dolayısıyla sporla sporun çözemeyeceği hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Hatta hatta işte biz Brezilya’da iki kez üst üste olimpiyat şampiyonu olan şimdiki arkadaşımız belki tanırsınız Gültekin Karasu, Ali Tekçe var. Bunlar efendim hakikaten bizim milli hocalarımız. Çok severim. Beraber çalıştık. Hala da Fahri olarak oranın yönetimindeyim. Dolayısıyla biz Çağlayan Cerit’te şöyle hemen hemen dokunmadığımız yer kalmaz” dedi.
“İLÇEMİZE ÇOK AMAÇLI SPOR TESİS İNŞAA ETTİK”
Çağlayancerit’in ilk ve tek çok amaçlı spor kompleksinin Sporseverlere hayırlı olmasını temenni eden Başkan Hanifi Sarılatun, “Yine gençlerimize dönük spor kompleksimiz ilçemize kazandırdık. Gençlerimiz burada her mevsim birçok spor dalında kendilerini geliştirebilecekler. Daha önce de kent merkezine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve belediyemiz işbirliğinde bir Turizm Kompleksi yapmıştık. Burayı da halkımızın istifadesine sunduk. Bunun içerisinde kafeterya, çok amaçlı salon, konferans salonu, yöresel ürünlerin teşhir alanları ve Kent Müzesi kurulmuştu. Şu an Kent Müzesine materyal edinme sürecindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları, belediyemizin de aydınlatma ve çevre düzenlemesiyle çocuklarımız ve gençlerimiz için İstiklal Mahallemize de bir halı saha kazandırdık. Gençlerimiz, maç saati almak için sıraya giriyorlar. Gençlerimiz ziyadesiyle mutlu oldu, dolayısıyla bizler de çok mutlu olduk” dedi.