“Aşık Veysel” İstiklal Üniversitesi’nde Unutulmaz Bir Anma Programıyla Yâd Edildi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Bölümleri ve Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Sazıyla Sözüyle Kültürümüzde Aşık Veysel” başlıklı anma etkinliğiyle, UNESCO tarafından vefatının 50’nci yıl dönümü kapsamında yer alan 2023 anma programlarına katkı sağladı. KİÜ Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Bölümleri ile […]

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Bölümleri ve Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Sazıyla Sözüyle Kültürümüzde Aşık Veysel” başlıklı anma etkinliğiyle, UNESCO tarafından vefatının 50’nci yıl dönümü kapsamında yer alan 2023 anma programlarına katkı sağladı.

KİÜ Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Bölümleri ile Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, İnsan ve Toplum Bilimleri Konferans Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleşti.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, MESDER Başkanı Lütfi Bilir, Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Melike Somuncu, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılım gösterdiği programda, Halk Ozanı Âşık Veysel’in hayatından kesitler sunuldu. KİÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Özlem Ünalan tarafından Âşık Veysel’in yaşamı, eserleri ve kültüre katkıları anlatıldı.

Programın bir diğer önemli bölümünde ise müzik öğretmenleri Ali Baygın, Umut Koçer ve Samed Harmankaya, sazlarıyla Âşık Veysel’in unutulmaz türkülerini seslendirdi. Rektör Bakan, Âşık Veysel’in kültür ve millet üzerindeki etkilerini vurgulayarak, etkinliğin anlamına değindi.

Rektör Bakan, “UNESCO’nun 2023 anma programları arasında Âşık Veysel’in yer alması gurur verici. Bu geleneği sürdürmek adına böyle anlamlı bir programı düzenlediğimiz için memnuniyet duyuyoruz. Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümü hocaları ile Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Program, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, MESDER Başkanı Lütfi Bilir ve Melike Somuncu tarafından, Doç. Dr. Özlem Akalın ve Müzik Öğretmenleri Ali Baygın, Umut Koçer ve Samed Harmankaya’ya hediye takdimi ile son buldu.

Exit mobile version