BAŞKAN KARACA, TÜRKOĞLU’NU TEKRAR AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, İlçede toparlanma sürecinin, kenar mahallelerden başlamak üzere yol çalışmalarının, barınma sorununun devam etmesine rağmen bunu her geçen gün azalttıklarını ve rezerv alan konusunda bakanlık yetkilileri ile görüşmelerin ve büyükşehirle beraber ilçemizi tekrar ayağa kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. TOPARLANMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR Başkan Karaca,  seçimin üzerinden yaklaşık 6 ay geçti, […]

kahramanna

Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, İlçede toparlanma sürecinin, kenar mahallelerden başlamak üzere yol çalışmalarının, barınma sorununun devam etmesine rağmen bunu her geçen gün azalttıklarını ve rezerv alan konusunda bakanlık yetkilileri ile görüşmelerin ve büyükşehirle beraber ilçemizi tekrar ayağa kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TOPARLANMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Başkan Karaca,  seçimin üzerinden yaklaşık 6 ay geçti, bu süre zarfında Belediye olarak, kısıtlı bütçeye rağmen çalışmalarımızı sürdürüyor ifadesini kullanırken, “Şu anda toparlama sürecindeyiz, geldiğimiz günden bu yana, mahallelerin kapalı olan yollarını açtık, depremin yıkmış olduğu enkazları kaldırdık kaldırmaya da devam ediyoruz. İlçeye en uzak mahalleden başlayarak yollarımız yapıyoruz.” Dedi.

SOSYAL ALANLARA ÖNEM VERİYORUZ

Herkesin rahatlıkla kullanabileceği düğün salonları yapmaya başladıklarını, bunun birincisini Yeşilyöre mahallesinde yaptıklarını, yarım kalan taziye evlerini tamamlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Karaca, bu işleri yaparken iş makinalarına ihtiyaçlarını olduğunu, şu an 2 tane iş makinası sipariş verdiklerini,  Yeşilyöre mahallesinde büyük bir kütüphane inşaa ettiklerini, İş adamlarının yapacağı yine bir kütüphane olacağını,  Çakıroğlu Mahallesinde soğuk hava deposu inşaa ettiklerini, bu sayede ürünlerin gerçek fiyatında satıldığını söyledi.

TASARRUF TEDBİRLERİ VE EĞİTİME KATKI

Belediye olarak büyük bir tasarrufa girdiklerini belirten Başkan Karaca; “Her alanda tasarruf yapıyoruz, bu tasarruf sayesinde esnafa olan borçlarımızın yüzde 80’ine yakınını ödedik, yine yaptığımız tasarruflar neticesinde bugün okula başlayan yavrularımızın ihtiyaçları olan 44 mahallede 49 İlköğretim okulunda yaklaşık 2 bin öğrenciye kırtasiye malzemelerini ve çantalarını set halinde dağıtımını yaptık.  Yine üniversiteye giden ve ihtiyacı olan öğrencilerimize burs vereceğiz. Belediye olarak önceliğimiz eğitimi desteklemek. İlçemize üniversiteyi kazanamayan öğrencilerimiz için ders planlaması yapıyoruz, bunun için bir dershane açacağız. Proje üzerinde çalışıyoruz” Dedi.

TOKİ TAMAMLANDIĞINDA BARINMA SORUNU KALMAYACAK

Türkoğlu ilçesinde barınma sorununun hala devam ettiğini belirten Başkan Karaca, Bunu da yavaş yavaş TOKİ evlerinin faaliyete geçmesi ile çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

TOKİ evleri tamamlandıkça barınma sıkıntısının tamamen ortadan kalkacağını da ifade eden Başkan Karaca, TOKİ birinci kısım inşaatı tamamlandı, kuralar çekildi ve evleri çıkan vatandaşlarımız evlerine yerleşmeye devam ediyor, ikinci etap kısmı da bitmek üzere, inşallah ikinci etap kısmının da bitmesi ile ilçede büyük oranda barınma sorununun kalmayacağını ifade etti.

İLÇEMİZDE REZERV ALANLARI BİRAN ÖNCE BELİRLENMELİ

“İlçemizde rezerv alan ile ilgili çalışmalar sürüyor, bu konuda bakanlık yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” diyen Başkan Karaca, “Bakanlığın vereceği kararı bekliyoruz, şu anda nerenin rezerv alan olarak belirlendiği belli değil, bakanlığın vereceği karar çok önemli, çünkü esnaf bir belirsizliğin içerisinde ve merak ediyor, esnaf ne yapacağını bilmiyor. Kendi arsası üzerine işyeri açacak rezerv alan yeri belli olmadığı için dükkanını açamıyor. Çünkü rezerv alan ilan edilse dükkanını tekrar yıkmak zorunda kalacak. Esnafımız bu konuda çok sıkıntılı. Bir an önce rezerv alanların sonuçlanmasını istiyoruz. Rezerv alan inşaatlarının bir an önce başlamasını istiyoruz.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE SIKINTIMIZ YOK

Büyükşehir Belediye ile şu ana kadar herhangi bir sıkıntılarının olmadığını da belirten Başkan Karaca, Büyükşehir de yeni bir sistem kurdu, o sistem üzerinde çalışıyorlar. Kadrolarını kuruyorlar, birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Çünkü hem Kahramanmaraş hem de Türkoğlu yıkık bir görünümde. Farklı bir siyasi gözle bakmadan el birliği ile şehri ve ilçemizi tekrar ayağa kaldırmamız için ilçemize daha çok destek verilmesini bekliyoruz. Şu an beklemedeyiz, yapacağız diyorlar, olumsuz bir durum görünmüyor. Bizde Belediye olarak İlçemizin tekrar ayağa kalkması için tüm imkanlarımızı zorluyoruz. Çünkü yıkık bir ilçe, burada hiçbir şey gözetmemek gerekiyor.   Normal bir gün olsa sorun yok ama normal bir gün değil. Şu an insanlarımız perişan durumda, Büyükşehirle birlikte ilçemizi ayağa kaldırmamız lazım.”

MİLLET EVİ YAPIYORUZ

Şekeroba ve Kınalı mahallelerimize herkesin oturup kalkabileceği Millet Evi yaptıklarını, bunu Beyoğlu ve Yeşilyöre mahallelerine de yapacaklarını belirten Başkan  Mehmet Karaca, yine büyük mahallelerimizde insanların toplanacağı, muhtarlık binası gibi inşallah ilerleyen günlerde yapacağız. Bunları yaparken de bütün şartları zorlayarak yapıyoruz. Tasarruf tedbirleri uygulayarak yapıyoruz.  Çok fazla gelirimiz de yok” dedi.

Exit mobile version